Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

R. Kaliňák: Prenajaté limuzíny ministerstvo možno odkúpi

Na snímke minister vnútra SR Robert Kaliňák Foto: TASR/Michal Svítok

S výsledkami súťaže na prenájom limuzín je minister vnútra R. Kaliňák spokojný. Autá, ktoré štandardne stoja nad 100.00 eur, by MV SR mohlo získať za približne 62.000 eur.

Bratislava 25. mája (TASR) – Ministerstvo vnútra (MV) SR chce mať do 1. júla tohto roka k dispozícii približne 50 luxusných automobilov v súvislosti so zabezpečením slovenského predsedníctva v Rade EÚ. Vozidlá si prenajíma na jeden rok, pravdepodobne si ich však neskôr odkúpi, nakoľko sa cena nájmu zarátava do prípadnej kúpnej ceny. Na dnešnom brífingu to uviedol minister vnútra Robert Kaliňák.

"Mali sme súťaž na prenájom limuzín v rámci predsedníctva, dostali sme tri ponuky. Celkom sa nám pozdáva možnosť touto cestou aj obnoviť autopark Úradu na ochranu ústavných činiteľov. Máme 200 automobilov, pri ktorých je priemerný vek okolo desať až dvanásť rokov a priemerná rozjazdenosť týchto áut je viac ako 350.000 kilometrov," povedal Kaliňák.

Podľa neho opravy týchto vozidiel predstavujú veľké náklady.

S výsledkami súťaže na prenájom limuzín vyslovil spokojnosť. Autá, ktoré štandardne stoja nad 100.00 eur, by MV SR mohlo získať za približne 62.000 eur.

Ministerstvo vnútra SR si chce na jeden rok prenajať zhruba 50 osobných automobilov luxusnej triedy s následnou možnosťou ich odkúpenia za 4 milióny eur. Informáciu o výsledku verejného obstarávania dnes zverejnil Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO).

Predmetom zákazky je podľa ÚVO ročný prenájom cca 50 kusov osobných automobilov luxusnej triedy so zvláštnym doplnkovým príslušenstvom a výbavou, voliteľným doplnkovým príslušenstvom a výbavou s následnou možnosťou ich odkúpenia po ročnom prenájme, dodávka najviac používaných originálnych náhradných dielov a súvisiace služby (záručný servis a údržba a oprava predmetných automobilov nespadajúca do záruky).

Zákazku podľa informácií na stránke ÚVO získali Group M, a. s., RIJA - Bavaria, s.r.o., a Porsche Slovakia, spol. s r.o.