Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

VIDEO: M. Kotleba nepríde 14. marca do Rimavskej Soboty

Jozef Šimko Foto: TASR

Podľa primátora J. Šimka podujatie s predsedom ĽSNS nebolo plánované a ide politicko-spravodajskú hru.

Rimavská Sobota 27. februára (TASR) – Predseda Ľudovej strany Naše Slovensko Marian Kotleba nemal 14. marca navštíviť Rimavskú Sobotu a takéto podujatie nebolo vôbec naplánované. Na margo v posledných dňoch avizovanej návštevy Kotlebu, ktorý je zároveň predsedom Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), to uviedol primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko na dnešnej tlačovej konferencii.

"Bola to istá politicko-spravodajská hra, taká istá, akú produkuje predseda vlády SR Robert Fico s občanmi Slovenska, akou sa mu darí v priebehu 11 rokov byť pri moci," povedal primátor, podľa ktorého sa rozhodli, že týmto spôsobom poukážu na to, ako sa politicky a spravodajsky hrá s myslením 5,4 milióna občanov, napríklad v kauze okolo cien energií.

"Dlho sme uvažovali, akou formou to vyriešime. Keby sme tú akciu dali na hociktorý iný deň, takáto aféra by z toho nevznikla. Toto bol však náš cieľ, snažili sme sa takúto politicko-spravodajskú hru urobiť v malom. Mám pocit, že nám to vyšlo," poznamenal s tým, že ju organizoval s viacerými ďalšími osobami. "Sú to vysokopostavení ľudia z celej republiky, ktorí chcú konečne urobiť poriadok v rámci Slovenska a záleží im na osude jeho občanov," konštatoval Šimko s tým, že ich nebude konkretizovať.

Podľa jeho názoru v rámci Slovenska a okresu Rimavská Sobota nie je najväčším problémom Kotleba a jeho politická strana, ale rôzne sociálne, ekonomické či spoločenské problémy. "Veľakrát sa objavujú správy, že Kotleba sa často objavuje v našom meste. Nie je to však až tak často. Bol tu pri odovzdávaní 50-metrového bazéna, cyklodráhy a pri odovzdávaní vyasfaltovaných ciest. Opäť príde, keď budeme slávnostne odovzdávať kruhový objazd na Malohontskej ulici. Príde sem preto, že má obrovský podiel na tom, že sa mesto rozvíja a dané aktivity boli vykonané vďaka poslancom BBSK, ale aj vďaka nemu ako predsedovi," dodal primátor.

Na tlačovej konferencii vystúpil aj mestský poslanec Viliam Vaš, ktorý zastupoval miestny internetový portál. "Z Rimavskej Soboty bolo vyvezených viac ako tisíc ľudí do koncentračných táborov. Dátum 14. marec hovoril pre občanov toľko, že je to veľmi citlivá záležitosť. Museli ste počítať s tým, že je tu strašne veľa obetí, príbuzných a ľudia na to nikdy nezabudli," prízvukoval poslanec s tým, že podľa jeho informácií sa proti návštevu Kotlebu postavilo 90 percent občanov mesta. "Nech to bolo akokoľvek nazvané, bola to hra s hodnotami ľudí. A tie sú jasne postavené proti fašizmu a neonacizmu," podotkol.