Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

KDH O STIAHNUTÍ MIKLOŠKA Z VOLIEB: Bola to kačica

Na snímke poslanec NR SR Jozef Mikloško (KDH) Foto: TASR/Martin Baumann

KDH uzavrelo kandidátnu listinu ako prvá strana. V sobotu sa budeme naplno venovať programu, ktorý obsahuje konkrétne kroky na štyri roky, uviedla hovorkyňa KDH Nataša Žembová.

Bratislava 14. januára (TASR) - Informáciu, podľa ktorej by kresťanskí demokrati mali zajtra na Rade KDH v Poprade hovoriť aj o stiahnutí Jozefa Mikloška z kandidátnej listiny do parlamentných volieb, KDH v piatok 15. januára ústami svojej hovorkyne Nataše Žembovej dementovalo.

Dôvodom úvah o Mikloškovom odchode bol podľa TASR návrh zákona, ktorým chcel na jeseň Mikloško, Štefan Kuffa a Marian Kvasnička (obaja nezaradení) okrem iného posielať ženy do väzenia aj za umelé oplodnenie. Mikloško návrh zákona podpísal bez toho, že by tento krok v KDH prekonzultoval. Parlament napokon návrh odmietol.

„KDH uzavrelo kandidátnu listinu ako prvá strana. V sobotu sa budeme naplno venovať programu, ktorý obsahuje konkrétne kroky na štyri roky. Sú to napríklad razantné opatrenia voči korupcii, opatrenia na zníženie nezamestnanosti a podporu podnikania, sociálne opatrenia pre rodiny, seniorov a na pomoc ľudí v núdzi," uvádza v dnešnom tlačovom vyhlásení Žembová.

"Nemáme informácie, že okrem týchto pre ľudí na Slovensku dôležitých opatrení, by chcel niekto otvárať iné témy, ako napríklad kandidátka. Považujeme túto tému za informačnú kačicu, aby sťažovala komunikáciu o podstatných veciach,“ dodáva hovorkyňa KDH.

Kresťanskí demokrati schvália v sobotu 16. januára na rokovaní Rady KDH v Poprade volebný program, v ktorom ponúknu svoje riešenia na najbližšie štyri roky.

Program KDH sa má v desiatich bodoch venovať zlepšeniu životnej úrovne rodín, detí a seniorov. Volebný program vychádza z dlhodobého programu KDH schválenom vo februári 2015 na slávnostnom sneme v Nitre.

Hnutie tento týždeň niektoré z bodov programu už predstavilo. Prvým je návrh na zníženie daní pre pracujúcich rodičov. KDH navrhuje zaviesť nezdaniteľné minimum na dieťa vo výške 150 eur mesačne. Podľa KDH si pracujúci rodič takýmto spôsobom prilepší do peňaženky 342 eur ročne. "Rodina s tromi deťmi takýmto spôsobom pri priemernom plate môže platiť nulové dane," uviedol ekonomický radca KDH Darius Anton Hatok. Šéf KDH Ján Figeľ zdôraznil, že návrh vychádza z analýzy sledovania nákladov na starostlivosť o deti v súčasných rodinách.