Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Rada mládeže Slovenska rozdala ceny: Títo mladí ju získali

Na snímke študenti vľavo Karolína Farská a Dávid Straka získali cenu Mladá osobnosť roka na 12. ročníku odovzdávania cien Rady mládeže Slovenska mladým dobrovoľníkom a organizáciám MOST 2017, 28. novembra 2017 v Bratislave. Foto: TASR/Jakub Kotian

Cenu MOST v kategórii Mladá osobnosť roka získali študenti Karolína Farská a Dávid Straka, organizátori protikorupčných pochodov na Slovensku.

Bratislava 28. novembra (TASR) - Mladí ľudia sa zaujímajú o život okolo seba a nie je im ľahostajné, akým smerom sa vyvíja spoločnosť. Tvrdí to Rada mládeže Slovenska, ktorá v utorok večer opäť oceňovala mladých za ich počiny.

Cenu MOST v kategórii Mladá osobnosť roka získali študenti Karolína Farská a Dávid Straka, organizátori protikorupčných pochodov na Slovensku. Komunikačným počinom roka sa stal projekt #SOMTU, ktorý reaguje na zvyšovanie nenávisti v online priestore.

V kategórii Dlhodobý prínos osobnosti zvíťazil Juraj Hipš, ktorý sa celoživotne venuje alternatívam vo vzdelávaní. "Avšak ocenenie mu patrí najmä za Sokratov a Komenského inštitút," povedala Irena Jenčová z Rady mládeže Slovenska.

Na snímke zakladateľ Sokratovho inštitútu Juraj Hipš získal cenu za Dlhodobý prínos osobnosti na 12. ročníku odovzdávania cien Rady mládeže Slovenska mladým dobrovoľníkom a organizáciám MOST 2017, 28. novembra 2017 v Bratislave.
Foto: TASR/Jakub Kotian


Cenu Most za "Dlhodobý prínos organizácie" dostalo občianske združenie Odyseus, ktoré sa roky venuje práci v teréne s drogovo závislými a pracovníkmi v sexbiznise. Projektom roka 2017 sa stal Antifašistický festival iniciatívy Povstanie pokračuje.

Na snímke organizátori Antifašistického festivalu Povstanie pokračuje získali cenu Projekt roka na 12. ročníku odovzdávania cien Rady mládeže Slovenska mladým dobrovoľníkom a organizáciám MOST 2017, 28. novembra 2017 v Bratislave.
Foto: TASR/Jakub Kotian


"Cenou Most sa snažíme vyzdvihnúť výnimočné projekty, ktoré mladí ľudia iniciovali a slúžia ako inšpirácia pre ostatných," vysvetlila Jenčová. Mladí podľa nej nie sú ani zďaleka apatickí, "ako sa to občas hovorí v médiách". "Naopak, výrazne sa angažujú," dodala.

Na snímke zakladateľky iniciatívy #somtu vľavo Anežka Karľa a vpravo Veronika Klindová získali cenu za Komunikačný počin roka na 12. ročníku odovzdávania cien Rady mládeže Slovenska mladým dobrovoľníkom a organizáciám MOST 2017, 28. novembra 2017 v Bratislave.
Foto: TASR/Jakub Kotian


O väčšine víťazov rozhodla odborná porota zložená z osobností tretieho sektora a víťazov minulých ročníkov. O cene Projekt roka 2017 rozhodla verejnosť hlasovaním.

Na snímke zakladateľky OZ Odyseus vľavo Miroslava Žilinská a vpravo Iveta Chovancová získali cenu za Dlhodobý prínos organizácie na 12. ročníku odovzdávania cien Rady mládeže Slovenska mladým dobrovoľníkom a organizáciám MOST 2017, 28. novembra 2017 v Bratislave.
Foto: TASR/Jakub Kotian