Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

V Banskej Bystrici zadržali Černákovu bývalú pravú ruku

Na archívnej snímke banskobystrický boss Mikuláš Černák. Foto: TASR - Martin Baumann

Banskobystrický podnikateľ Jána K. je podozrivý z účasti na únose a vražde poľského podnikateľa Grzegorza Szymaneka.

Bratislava/Banská Bystrica 28. novembra (TASR) – Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v Banskej Bystrici dnes ráno približne o 8.30 h zadržali na ulici bývalú pravú ruku Mikuláša Černáka Jána K. Banskobystrický podnikateľ je podozrivý z účasti na únose a vražde poľského podnikateľa Grzegorza Szymaneka. Informoval o tom portál tvnoviny.sk.

Ako ďalej uvádza spravodajský portál naposledy Jána K. zadržali v apríli tohto roka. Vyšetrovateľ ho vtedy obvinil z vraždy Tibora Kohuláka, prostredníctvom ktorého mali získať peniaze za predaj plechov. Generálna prokuratúra však obvinenie zrušila pre nedostatok dôkazov, v dôsledku čoho ho prepustili na slobodu.

Generálna prokuratúra (GP) SR potvrdila, že bol dnes zadržaný Ján K. - bývalá pravá ruka na doživotný trest odsúdeného banskobystrického bossa Mikuláša Černáka.

"Môžeme potvrdiť, že polícia dnes zadržala Jána K. v súvislosti s vraždou Grzegorza Szymaneka za trestný čin vraždy. V súčasnosti sa vykonávajú procesné úkony. Spisový materiál by mal byť dnes predložený dozorovému prokurátorovi GP SR, ktorý rozhodne o ďalšom postupe v súvislosti so zadržaním obvineného. Vo veci vraždy Szymaneka prokurátor GP SR dostal výsledky právnej pomoci z Poľskej republiky. V súčasnosti sa vykonávajú procesné úkony, po ich vyhodnotení orgány činné v trestnom konaní rozhodnú o ďalšom postupe vo veci," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.

Zadržanie Jána K. potvrdili aj strážcovia zákona. "Polícia dnes ráno zadržala osobu J. K. Obvinená osoba je stíhaná uznesením vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru za trestný čin vraždy spáchaný formou spolupáchateľstva. Bližšie informácie v tejto chvíli nie je možné poskytnúť," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.