Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

RegioJet dnes jeden vlak do Košíc zrušil, ďalšie majú meškania

Železničný dopravca spoločnosť RegioJet predstavil v Košiciach 8. októbra 2014 nový designový vagón RegioJet – Astra. Foto: TASR/František Iván

Ďalší spoj v tomto smere mu aktuálne mešká 30 minút, vlak z Košíc zase 110 minút.

Bratislava 17. decembra (TASR) - Súkromný dopravca RegioJet dnes zrušil jeden vlak na trase z Bratislavy do Košíc. Ďalší spoj v tomto smere mu aktuálne mešká 30 minút, vlak z Košíc zase 110 minút. Spoločnosť o tom informovala na svojej internetovej stránke.

Zrušený bol vlak, ktorý vyráža z Bratislavy ráno o 5.50 h a do Košíc má plánovaný príchod o 10.43 h. Dôvodom odrieknutia tohto spoja bola podľa dopravcu softvérová porucha na rušni, ktorú spoločnosť následne odstránila. "Cestujúcim bude vyplatená 100-% kompenzácia na cestovnom a kompenzácia za vzniknuté komplikácie vo výške 20 eur," informoval RegioJet.

Aktuálne meškajúci spoj z Košíc má podľa cestovného poriadku dopravcu plánovaný odchod z metropoly východu o 11.17 h a do Bratislavy má mať príchod o 16.10 h. Všetci cestujúci sú podľa RegioJetu v tomto vlaku momentálne prepravovaní zadarmo a dopravca im vráti plnú výšku cestovného.

V opačnom smere vlak s plánovaným odchodom z Bratislavy o 17.50 h má očakávané meškanie 30 minút. "Za vzniknutú situáciu sa veľmi ospravedlňujeme," doplnil RegioJet.