Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Na vyššie mzdy nie sú peniaze, varujú regionálne nemocnice

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Asociácia nemocníc odporučí svojim členom podpísať dodatky k zmluvám so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou, ako aj Union zdravotnou poisťovňou.

Bratislava 29. marca (TASR) - Regionálne nemocnice nesúhlasia s tým, že na vyššie mzdy zdravotných sestier a lekárov je zabezpečených dostatok finančných zdrojov.

"ANS očakáva, že nastupujúca vláda pripraví také legislatívne opatrenia, ktoré zabezpečia potrebné finančné zdroje pre riadne fungovanie zdravotníctva," napísala v svojom stanovisku Rada Asociácie nemocníc Slovenska.

Napriek tomu, ANS odporučí svojim členom podpísať dodatky k zmluvám so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou, ako aj Union zdravotnou poisťovňou. V druhom prípade sa tak má stať za predpokladu, že ponúknuté navýšenie cien sa premietne do navýšenia objemu.

"Sme radi, že po sérii rokovaní sme našli vzájomne akceptovateľný rámec ďalšej spolupráce medzi Union ZP a členmi ANS. Dohoda sa týka viacerých druhov poskytovanej zdravotnej starostlivosti a prináša jednoznačný plusový finančný efekt v prospech členov ANS," uviedla hovorkyňa poisťovne Judita Smatanová. O aké navýšenie cien či objemov pôjde nekonkretizovala.