Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

REPORTÁŽ: Podobizne slovenských osobností sa budú voziť na autobusoch

Na snímke nový autobus spoločnosti Slovak lines s podobizňou Vladimíra Dzurillu. Foto: Tablet.tv

Každý zo siedmich autobusov nesie meno a podobizeň historicky významnej slovenskej osobnosti.

Bratislava 3. marca (TABLET.TV) - Ondrej Nepela, Vladimír Dzurilla, Milan Rastislav Štefánik, Eugen Suchoň, Štefan Banič, Martin Benka a Aurel Stodola, to sú názvy nových autobusov spoločnosti Slovak lines, ktoré budú jazdiť z Bratislavy do Viedne alebo na letisko Schwechat.

Na odovzdávaní autobusov sa zúčastnili aj rodinní príslušníci a blízke osoby slávnych Slovákov: Tamara Dudášová, praneter M. R. Štefánika, Hilda Múdra, trénerka a „druhá mama“ krasokorčuliara Ondreja Nepelu, manželka hokejistu Vladimíra Dzurillu - Zlatica Dzurillová a dcéra hudobného skladateľa Eugena Suchoňa- Danica Štilichová.

Nové autobusy majú 54 miest na sedenie a 10 miest na státie. Všetky sedadlá majú interaktívne obrazovky zabudované do každého sedadla s možnosťou výberu filmov, hudby, rádia, internetu. V celom autobuse je Wi-Fi pripojenie s rýchlosťou až do 100 Mbit/s.

Každý deň jazdí na linke Bratislava - Viedeň 23 spojov Slovak Lines v oboch smeroch. Lístky sú dostupné už od jedného eura a cestujúci nepotrebujú vytlačený lístok. Stačí ukázať QR kód, alebo číslo lístka v smartfóne.