Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Slovensko

Rezort kultúry: Slová Danka znejú ako vyjadrenie nedôvery ministrovi

Na archívnej snímke Andrej Danko Foto: TASR - Martin Baumann

Reakciu ministerstva vyvolal Dankov citát o téme riešenia koncesionárskych poplatkov.

Bratislava 22. júna (TASR) – Posledné vyjadrenia predsedu SNS Andreja Danka ohľadom koncesionárskych poplatkov môžu znamenať vyslovenie nedôvery ministrovi kultúry Marekovi Maďaričovi. Rezort kultúry prostredníctvom svojho hovorcu Jozefa Bednára na to poukázal v súvislosti so slovami, ktoré Danko použil v diskusnej relácii Tablet.TV.

Reakciu vyvolal Dankov citát, ktorý líder národniarov uviedol pri téme riešenia koncesionárskych poplatkov: "Platí džentlmenská dohoda v rámci koalície, že sa o tom budem baviť len s predsedami koaličných strán."

"Ak je toto pravdou, znamená to nepriame vyjadrenie nedôvery ministrovi kultúry, pretože táto agenda spadá do pôsobnosti rezortu kultúry a ministerstvo kultúry pripravilo návrh na posilnenie financovania RTVS na základe schváleného programového vyhlásenia vlády," uviedol hovorca ministerstva kultúry. Bednár upozornil, že v záležitosti, ktorá sa týka novely zákona o úhrade za služby verejnosti poskytované Rozhlasom a televíziou Slovenska, chce byť Maďarič naďalej priamo zaangažovaný na legislatívnom návrhu. "V samotnej veci si minister kultúry nevie predstaviť, že by realizoval akékoľvek riešenie, ktoré by bolo pripravené bez jeho účasti," zdôraznil Bednár.

V diskusnej relácii Politika (Tu a Teraz) predseda SNS na margo sporu o koncesionárskych poplatkoch uviedol, že z jeho strany určite nešlo o získanie vplyvu v RTVS. "Ja som politicky fungoval aj bez RTVS, bol som tam v diskusii možno dvakrát. Mne ide o systém," vyhlásil Danko. "Platí džentlmenská dohoda, že sa o tom budem baviť len s predsedami koaličných strán a myslím si, že predostrieme riešenie, s ktorým budú spokojné všetky koaličné strany, občan bude čo najmenej dotknutý a RTVS sa posunie k lepšiemu systému nakladania s verejnými financiami," uzavrel predseda SNS.