Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Rezort obrany ide rozvíjať svoj informačný systém za milióny eur

Foto: TASR

Integrovaný informačný systém je určený napríklad na plánovanie, efektívne využívanie zdrojov ministerstva, ale aj na podporu rozhodovacích procesov.

Bratislava 9. decembra (TASR) - Ministerstvo obrany plánuje vybrať nadlimitnou verejnou súťažou dodávateľa, ktorý zabezpečí servisnú podporu prevádzky a rozvoj integrovaného informačného systému rezortu.

Súťaž má hodnotu viac ako osem miliónov eur. Zapojiť sa do nej budú môcť domáce aj zahraničné firmy. Oznámenie o tendri ministerstvo zverejní v slovenskom a európskom vestníku verejného obstarávania.

Rozvoj a podpora už existujúceho integrovaného informačného systému je v tomto prípade najefektívnejším riešením pre zabezpečenie jeho ďalšieho fungovania,“ povedala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková. Dodávateľa služieb servisnej podpory bude rezort obrany hľadať na obdobie rokov 2014 – 2017.

Integrovaný informačný systém je podľa Ballekovej kľúčovým informačným systémom rezortu obrany. Je určený napríklad na plánovanie, efektívne využívanie zdrojov ministerstva, ale aj na podporu rozhodovacích procesov. Pozostáva z viacerých aplikačných modulov, ktoré plnia napríklad úlohy finančného, logistického a personálneho zabezpečenia.

Rezort tento systém začal budovať ešte v roku 2000. Do roku 2008 bol budovaný na základe autorských práv. Následne bol vybraný ďalší dodávateľ, ktorý tento systém zabezpečuje až do súčasnosti a zmluva s ním končí.