Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Rezort obrany plánuje vyhlásiť viaceré nadlimitné súťaže

Foto: Teraz/Lukáš Valentovič

Výsledkom verejných obstarávaní podľa nej budú rámcové dohody uzatvorené na 48 mesiacov, ktoré budú vyčerpané len do výšky potrieb ministerstva a ozbrojených síl a do vyčleneného finančného krytia.

Bratislava 21. júna (TASR) - Ministerstvo obrany SR plánuje vyhlásiť viaceré nadlimitné súťaže a má záujem, aby sa do nich prihlásilo čo najviac uchádzačov. Chce, aby verejné obstarávania boli transparentné a pre rezort obrany efektívne. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu Martina Balleková.

"V týchto verejných obstarávaniach nebudú žiadne obmedzujúce či diskriminačné prvky pre uchádzačov. Vo verejných obstarávaniach bude klauzula, že objednávky a čiastkové zmluvy sa budú robiť na základe reálnych potrieb a financií," vyhlásila Balleková. Obstarávať by sa malo povinné zmluvné poistenie za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla, stravné lístky, zabezpečovanie zmluvného stravovania, ochranné pracovné prostriedky, služobné a špeciálne rukavice, spacie vaky, poľná a športová služobná obuv, tlačiarenské a príbuzné služby a alternatívny výcvik pilotov vrtuľníkov Ozbrojených síl SR.

"Pri týchto verejných obstarávaniach bude ministerstvo postupovať nadlimitnou súťažou, pri ktorej bude maximálna transparentnosť procesu verejného obstarávania s využitím elektronickej aukcie. K vysúťaženým rámcovým dohodám budú pristupovať všetky útvary a zložky ministerstva obrany," povedala Balleková. Výsledkom verejných obstarávaní podľa nej budú rámcové dohody uzatvorené na 48 mesiacov, ktoré budú vyčerpané len do výšky potrieb ministerstva a ozbrojených síl a do vyčleneného finančného krytia. "To znamená, že ministerstvo obrany si vyhradzuje právo nakúpiť len toľko sortimentu, respektíve služieb koľko bude potrebovať," vysvetlila hovorkyňa.