Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Rezort školstva chce projektom pomôcť žiakom s výberom VŠ

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Projekt mini-veľtrhov vysokých škôl podľa rezortu umožní maturantom oboznámiť sa v každom krajskom meste s ponukou slovenských vysokých škôl a vybrať si svoju budúcu univerzitu.

Bratislava 24. februára (TASR) - Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR chce pomôcť žiakom s výberom vysokej školy (VŠ), prispieť k zníženiu odlivu študentov zo Slovenska a zároveň zvýšiť povedomie o slovenských vysokých školách. Pripravilo preto od februára do apríla projekt mini-veľtrhov vysokých škôl Alma Mater 2024, kde sa študenti môžu informovať aj o možnosti získať štipendium vo výške 9000 eur, v niektorých prípadoch až 16.500 eur. TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu MŠVVaM SR.

"Vstupy na eventy sú bezplatné, je však potrebné sa vopred zaregistrovať cez emailovú adresu almamater@minedu.sk," uviedlo ministerstvo. Projekt mini-veľtrhov vysokých škôl podľa rezortu umožní maturantom oboznámiť sa v každom krajskom meste s ponukou slovenských vysokých škôl a vybrať si svoju budúcu univerzitu. Zároveň tam predstaví aj štipendijný program Študuj doma, Slovensko ťa odmení, vďaka ktorému budú môcť budúcoroční prváci získať až 16.500 eur.