Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Rezort školstva:V pondelok sa začína 20. ročník Týždňa vedy a techniky

Na archívnej snímke 14. ročník celoslovenského podujatia Týždeň vedy a techniky. Foto: TASR Pavel Neubauer

Z rezortu priblížili, že v rámci TVT organizujú dni otvorených dverí ústavy Slovenskej akadémie vied, fakulty univerzít či výskumné inštitúcie na Slovensku.

Bratislava 4. novembra (TASR) - V pondelok (6. 11.) sa začína jubilejný 20. ročník podujatia Týždeň vedy a techniky (TVT) na Slovensku. TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR s tým, že cieľom TVT je zlepšiť vnímanie vedy a techniky u ľudí, spopularizovať vedecké výsledky a zdôrazniť ich význam pre spoločnosť.

Motto tohto ročníka znie Po kroku k pokroku. Účastníci sa v rámci podujatia môžu pridať k stovkám prednášok, festivalov, workshopov, súťaží, besied či podcastov. Rovnako aj k rôznym sprievodným podujatiam, ktoré sa konajú po celom Slovensku. Podujatie potrvá do nedele 12. novembra.

Z rezortu priblížili, že v rámci TVT organizujú dni otvorených dverí ústavy Slovenskej akadémie vied, fakulty univerzít či výskumné inštitúcie na Slovensku. Centrum vedecko-technických informácií SR, ako jeden z hlavných organizátorov tohtoročného TVT, privíta návštevníkov aj v bratislavskom Zážitkovom centre vedy Aurelium, kde bude pre deti pripravený VeDETSKÝ deň.

"Podujatia realizované v rámci TVT sú určené žiakom základných škôl a študentom stredných škôl a zámerom je vzbudiť u nich záujem o štúdium vedeckých a technických disciplín tým, že sa zapoja do jednotlivých aktivít," uviedli z MŠVVaŠ. Dodali však, že v programe sú tiež podujatia pre odbornú verejnosť. Záujemcovia budú na nich môcť prezentovať svoje aktivity a výsledky činnosti.