Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

Rezort vnútra chce kúpiť viac ako 130 miliónov hlasovacích lístkov

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Až 90 miliónov hlasovacích lístkov plánuje ministerstvo vnútra na voľby do národného parlamentu.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Viac ako 130 miliónov hlasovacích lístkov plánuje v najbližších piatich rokoch nakúpiť ministerstvo vnútra. Budú slúžiť na voľby poslancov do Národnej rady SR, do Európskeho parlamentu, na voľby prezidenta, starostov, primátorov, do mestských a obecných zastupiteľstiev aj do vyšších územných celkov.

Až 90 miliónov hlasovacích lístkov plánuje rezort na voľby do národného parlamentu. Predbežné oznámenie o pripravovanej súťaži na zákazky na výrobu a distribúciu volebných tlačív je zverejnené vo Vestníku verejného obstarávania.

Kedy sa súťaž spustí, zatiaľ ministerstvo presne nevie. Podľa Aleny Koišovej z komunikačného odboru Kancelárie ministra vnútra budú výsledkom verejného obstarávania štvorročné rámcové dohody s uchádzačmi, ktoré budú určovať podmienky zadávania zákaziek. "Po vyhlásení konkrétnych volieb dôjde k opätovnému otvoreniu súťaže medzi uchádzačmi, s ktorými budú uzatvorené rámcové dohody. Kritériom bude ekonomicky najvýhodnejšia ponuka," povedala Koišová.

Súčasťou súťaže na zákazky v celkovej hodnote 4,3 milióna eur bude aj výroba a distribúcia ďalších potrebných tlačív na voľby, ako sú napríklad voličské preukazy, zoznamy kandidátov a zápisnice volebných komisií. Najbližšie sa na Slovensku budú voliť predsedovia a poslanci samosprávnych krajov, a to už na budúci rok.