Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

Rezort vnútra: Hasiči majú šesť nových vozidiel do nedostupného terénu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Cena jedného vozidla je 407.160 eur s DPH.

Bratislava 22. decembra (TASR) - Hasiči majú šesť nových špeciálne upravených terénnych hasičských vozidiel Mercedes Benz Unimog. Slúžiť budú na zvládanie lesných požiarov v ťažko dostupnom teréne. Novú techniku odovzdala v piatok v Malackách prvá štátna tajomníčka Ministerstva vnútra (MV) SR Lucia Kurilovská. TASR o tom informoval tlačový odbor MV SR.

"Verím, že nová technika nám pomôže efektívne reagovať na nové výzvy a posilní schopnosť ochrany životov a zdravia ľudí, majetku aj prírodného bohatstva v prípade mimoriadnych udalostí," uviedla Kurilovská.

Dlhšie vlny horúceho a suchého počasia počas leta, ktorým v posledných rokoch čelí Európa, vrátane Slovenska podľa rezortu stupňujú riziko vzniku požiarov v prírodnom prostredí. Potreba adekvátneho vybavenia HaZZ preto narastá.

Projekt Posilnenie intervenčných kapacít HaZZ sa realizuje vďaka podpore z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia. Cena jedného vozidla je 407.160 eur s DPH.