Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Rezort vnútra predĺžil lehotu na prekladanie ponúk na radary

Na archívnej snímke budova, v ktorej sídli Ministerstvo vnútra SR v Bratislave. Foto: TASR Jaroslav Novák

Verejnému obstarávaniu predchádzali rozsiahle prípravné trhové konzultácie s účasťou viac ako 20 subjektov.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Ministerstvo vnútra (MV) SR predĺžilo lehotu na predkladanie ponúk na 279 stacionárnych radarov a analytických kamier do 20. októbra. Urobilo tak na základe veľkého záujmu o vysvetľovanie súťažných podkladov. Zákazka v celkovej hodnote 72,7 milióna eur bez DPH je čiastočne financovaná z plánu obnovy. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie a stanoviska, ktoré TASR poskytol tlačový odbor MV SR.

"V tejto chvíli registruje Ministerstvo vnútra SR približne 50 záujemcov o zákazku," priblížil rezort. Predĺžením lehoty chce ministerstvo umožniť dostatočné oboznámenie sa s podkladmi všetkým trhovým subjektom, ktoré majú o zákazku záujem.

Ministerstvo vysvetľuje, že vyhlásené verejné obstarávanie zákazky "Automatizovaný systém odhaľovania porušení pravidiel cestnej premávky" je mimoriadne komplikovanou a komplexnou zákazkou, ktorá zahŕňa množstvo navzájom súvisiacich plnení tvoriacich jeden celok.

Verejnému obstarávaniu predchádzali rozsiahle prípravné trhové konzultácie s účasťou viac ako 20 subjektov. "Je len prirodzené, že takýto dôležitý projekt vyvoláva veľkú pozornosť relevantného trhu, z čoho plynie aj potreba podrobného vysvetľovania jednotlivých aspektov zákazky širokému okruhu záujemcov," dodal rezort.