Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Rezort vnútra vyškolí 341 policajtov v oblasti komunikácie s obeťami

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Život totiž prináša množstvo zložitých situácií a vedieť správnym spôsobom zareagovať, je základ úspechu, uviedol v súvislosti s projektom minister vnútra Roman Mikulec.

Bratislava 2. júna (TASR) - Tristo policajtov z 230 obvodných oddelení a 41 preventistov z Prezídia Policajného zboru absolvuje postupne školenie zamerané na zlepšenie komunikácie s obeťami trestných činov. Aktivita je súčasťou Plánu obnovy a odolnosti, ktorého cieľom je aj investícia do modernizácie, digitalizácie a budovania odborných kapacít polície. Vzdelávanie sa začalo v máji. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

"Mať vyškolených a kvalitne pripravených príslušníkov polície je dôležité. Som rád, že vzdelávanie sa stáva prirodzenou súčasťou našich policajtov. Život totiž prináša množstvo zložitých situácií a vedieť správnym spôsobom zareagovať, je základ úspechu," uviedol v súvislosti s projektom minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Cyklus vzdelávania by mal trvať do októbra 2022. Skladá sa z viacerých tematických blokov. Policajtov budú školiť napríklad o identifikácii potrieb detských obetí, psychologických aspektoch komunikácie s obeťami trestných činov či právach a potrebách osôb so zdravotným postihnutím v postavení obete trestného činu.

Lektormi sú odborníci a experti z radov rezortov spravodlivosti, práce a vnútra, polície, ako aj mimovládnych organizácií, Slovenskej komory psychológov či Úradu komisára pre osoby so zdravotným postihnutím. Zastúpenie má aj problematika sexuálneho zneužívania maloletých. Po ukončení vzdelávania každému účastníkovi vystavia osvedčenie o absolvovaní vzdelávania.