Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Slovensko

Rezort zahraničia: M. Wlachovský odcestuje do Vilniusu na samit NATO

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Wlachovský počas 2. rokovania vlády SR v Bratislave 23. mája 2023. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Na stretnutí bude ako člen slovenskej delegácie sprevádzať prezidentku SR Zuzanu Čaputovú.

Bratislava 10. júla (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Wlachovský sa v utorok (11. 7.) zúčastní na dvojdňovom samite Severoatlantickej aliancie (NATO) vo Vilniuse. Na stretnutí bude ako člen slovenskej delegácie sprevádzať prezidentku SR Zuzanu Čaputovú. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

"Lídri členských krajín Aliancie budú rokovať o situácii na Ukrajine v dôsledku ruskej vojenskej agresie, pokroku Ukrajiny na ceste do NATO, posilnení kapacít pre odstrašenie a obranu, podpore najzraniteľnejších partnerov Aliancie či energetickej a kybernetickej bezpečnosti," uviedli z rezortu.

Wlachovský sa počas samitu tiež zúčastní na neformálnom rokovaní na úrovni ministrov zahraničných vecí členských štátov NATO so zástupcami Bosny a Hercegoviny, Gruzínska a Moldavska. Toto stretnutie sa zameria na potrebu pokračujúcej podpory týchto krajín zo strany Aliancie.