Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

Rezort zahraničia odporúča zachovať zvýšenú ostražitosť v Británii

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

V prípade núdze môžu občania SR kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Londýne na pohotovostnom čísle +447866410783 alebo MZVEZ.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 4. apríla (TASR) - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR v súvislosti s pretrvávajúcim rizikom teroristickej hrozby v Spojenom kráľovstve odporúča Slovákom, aby v krajine zachovávali zvýšenú opatrnosť a ostražitosť. Rezort o tom informoval na webe.

"Stupeň teroristickej hrozby v Spojenom kráľovstve dlhodobo zostáva na štvrtom stupni z piatich," ozrejmil. Ľudia by mali zvýšiť opatrnosť najmä na miestach s väčšou koncentráciou osôb. Ministerstvo tiež odporúča rešpektovať pokyny bezpečnostných zložiek.

V prípade núdze môžu občania SR kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Londýne na pohotovostnom čísle +447866410783 alebo MZVEZ. "Zároveň odporúčame slovenským občanom, aby v prípade cestovania do zahraničia využili službu dobrovoľnej registrácie na webovej stránke ministerstva alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka," dodal rezort.