Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Rezort zahraničia: Pobrežie Vietnamu by mala zasiahnuť tropická búrka

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Varuje, že hrozí aj obmedzenie dopravných spojení, výpadky infraštruktúry a prípadná evakuácia obyvateľstva zo zasiahnutých oblastí.

Bratislava 18. júla (TASR) - Severné a stredné pobrežné územie Vietnamu by mala zasiahnuť tropická búrka Talim. Od utorka preto v daných oblastiach hrozí vyššie riziko povodní či zosuvov pôdy. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR o tom informuje na webe.

"Podľa predpovedí Vietnamského národného centra pre hydrometeorologické predpovede búrka bude sprevádzaná silným vetrom a dažďami, ktoré od 18. júla môžu zvýšiť riziko povodní, záplav a zosuvov pôdy v severnom a strednom regióne, najmä v provinciách Lang Son, Cao Bang, Ha Giang, Lao Cai a Yen Bai a v lokalitách od Quang Ninh po Ninh Binh," priblížil rezort.

Varuje, že hrozí aj obmedzenie dopravných spojení, výpadky infraštruktúry a prípadná evakuácia obyvateľstva zo zasiahnutých oblastí. "Občanom SR, ktorí sa v danom čase budú nachádzať v zasiahnutých oblastiach, odporúčame venovať zvýšenú opatrnosť a riadiť sa pokynmi miestnych orgánov a bezpečnostných zložiek," uviedlo ministerstvo.

V prípade núdze môžu Slováci kontaktovať pohotovostnú linku Veľvyslanectva SR v Hanoji na núdzovej telefónnej linke +84/904988554 alebo konzulárny úrad SR v Hočiminovom meste na čísle +84/168 618 7777.