Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Rezort zahraničia upozorňuje na kriminálne skupiny v Mexiku

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V prípade núdze môžu občania SR kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Mexiku na pohotovostnom čísle +525539991020.

Bratislava 26. marca (TASR) - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR upozorňuje na zvýšenú aktivitu organizovaných kriminálnych skupín v Mexiku. Vyzýva občanov SR nachádzajúcich sa v krajine, aby zvýšili opatrnosť. Varuje predovšetkým pred oblasťami pobrežia Yucatánskeho polostrova - Cancún a okolie, Riviera Maya a Tulum. Rezort o tom informoval na webe.

"V poslednom čase boli registrované prípady ozbrojených stretov medzi súperiacimi kartelmi, ktoré pripravili o život aj nevinných zahraničných turistov," informovalo ministerstvo.

Odporúča organizovať výlety len so skúsenými delegátmi, ktorí poznajú miestne pomery a vyhýbajú sa nebezpečným oblastiam. "Nočné návštevy barov a diskoték veľvyslanectvo neodporúča," doplnil rezort.

V prípade núdze môžu občania SR kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Mexiku na pohotovostnom čísle +525539991020. "Zároveň odporúčame slovenským občanom, aby v prípade cestovania do zahraničia využili službu dobrovoľnej registrácie na webovej stránke ministerstva alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka," dodalo MZVEZ.