Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Rezort zdravotníctva: Nemocnice tento rok dostanú 16,5 milióna eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Kapitálové výdavky budú smerovať do 12 zdravotníckych zariadení.

Bratislava 15. decembra (TASR) - Štátne nemocnice v tomto roku dostanú 16,5 milióna eur navyše. Peniaze boli pôvodne určené na výdavky súvisiace s ochorením COVID-19. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR s tým, že finančné prostriedky nemocnice použijú najmä na riešenie havarijných stavov.

Kapitálové výdavky budú smerovať do 12 zdravotníckych zariadení. Financie dostane napríklad Univerzitná nemocnica Bratislava a Národný ústav detských chorôb a Národný onkologický ústav v Bratislave. Rovnako aj Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove či Detská fakultná nemocnica v Košiciach. Peniaze poputujú aj do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach, Univerzitnej nemocnice Martin a fakultných nemocníc v Nitre, Nových Zámkoch a Trnave. Dostanú ich tiež Liečebňa pre dlhodobo chorých Štiavnička a Národný ústav tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie vo Vyšných Hágoch.

O realokáciu nevyčerpaných finančných prostriedkov požiadal rezort zdravotníctva začiatkom novembra. "Teším sa, že pracovné stretnutie na ministerstve financií bolo úspešné a jeho výsledkom je balík peňazí, ktorý poputuje tam, kde je potrebný," uzavrela ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD).