Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Slovensko

Rezort životného prostredia zaslal opäť žiadosť na dofinancovanie SHMÚ

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

SHMÚ nemá podpísaný kontrakt na tento rok s MŽP, potvrdil to hovorca inštitúcie Ivan Garčár s tým, že dostali zamietavé stanovisko o poskytnutí peňazí z rezortu financií.

Bratislava 17. júna (TASR) - Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR opätovne zaslalo koncom mája na rezort financií SR žiadosť o dofinancovanie rozpočtového výpadku Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ). Pre TASR to uviedlo tlačové oddelenie envirorezortu.

"V súčasnosti sa medzi oboma ministerstvami uskutočňujú rokovania o vhodnom spôsobe dofinancovania chýbajúcej finančnej čiastky v rozpočte ústavu," priblížilo tlačové oddelenie. Zároveň dodalo, že o výsledku vzájomných rokovaní bude MŽP informovať po ich ukončení.

SHMÚ nemá podpísaný kontrakt na tento rok s MŽP, potvrdil to hovorca inštitúcie Ivan Garčár s tým, že dostali zamietavé stanovisko o poskytnutí peňazí z rezortu financií. Podľa informácií TASR majú meteorológovia peniaze na svoju činnosť do júla. Ministerstvo financií pre TASR uviedlo, že zabezpečenie financovania SHMÚ patrí plne do pôsobnosti kapitoly MŽP ako jeho zriaďovateľa. SHMÚ chýba tri až 3,5 milióna eur.