Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

Riaditeľ NBÚ sa o obvinení dozvedel z médií, je na dovolenke

Na snímke tabuľa s nápisom na budove, v ktorej sídli Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) na Budatínskej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Úrad potvrdil, že bude aktívne komunikovať s médiami aj verejnosťou.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Riaditeľ Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) Roman Konečný je na plánovanej dovolenke v jednej z krajín Európskej únie. O obvinení sa dozvedel z médií. Úrad o tom informoval na sociálnej sieti.

"Svoju dovolenku riadne ukončí a po návrate na Slovensko bude poskytovať plnú súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní, na čom sa už telefonicky dohodol s príslušným vyšetrovateľom Policajného zboru Slovenskej republiky," priblížil NBÚ.

Úrad potvrdil, že bude aktívne komunikovať s médiami aj verejnosťou. "Vnímame však aj zásadu neverejnosti a citlivosť trestného konania, spoločenskú atmosféru pred voľbami a k prípadným mediálnym špekuláciám nebudeme poskytovať detailnejšie stanoviská, aby bola garantovaná korektnosť celého procesu," doplnil.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie Rozuzlenie vo štvrtok obvinila viacero osôb. Obvinenie piatich ľudí sa týka zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov, navodzovať dojem manipulácie výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní (OČTK). Dve osoby boli obvinené pre zneužívanie právomoci verejného činiteľa z pomsty.

V súvislosti so situáciou premiér Ľudovít Ódor zvolal na piatok (18. 8.) Bezpečnostnú radu SR.