Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Richter: Na úrade práce v Sabinove a Lipanoch rastie agresivita

Na snímke zľava minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter a prednosta Okresného úradu Sabinov Ján Baňas počas tlačovej konferencie po výjazdovom rokovaní vlády SR v Lipanoch v okrese Sabinov 20. marca 2019. Foto: TASR - Milan Kapusta

Veľa evidovaných nezamestnaných prichádza podľa jeho slov na úrad práce pod vplyvom alkoholu, prípadne drog.

Lipany 20. marca (TASR) – Na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny v Sabinove, ako aj na jeho detašovanom pracovisku v Lipanoch, rastie agresivita klientov, ktorí ich navštevujú. Počas stredajšieho výjazdového rokovania v Lipanoch to skonštatoval minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter (Smer-SD). Riešením má byť bezpečnostná služba.

"Nie je to nič príjemné, konštatovali sme to na zasadnutí vlády, ako aj na rokovaní so starostami i na úrade práce. Mám na mysli aj detašované pracovisko. Rozhodli sme sa to riešiť," uviedol Richter.



Veľa evidovaných nezamestnaných prichádza podľa jeho slov na úrad práce pod vplyvom alkoholu, prípadne drog. "Bude potrebné tejto otázke venovať v nasledujúcom období zvýšenú pozornosť. Nie každý víta, že mu na úrade práce ponúkajú prácu. To znamená, že je tu dosť evidovaných, ktorí záujem o prácu nemajú. Netvrdím, že Sabinov bude prvý. Už aj v súčasnom období tam, kde boli najvypuklejšie problémy, bezpečnostná služba je. Sú to zamestnanci úradov. Nebudeme to riešiť externe, ale cez vlastných zamestnancov," vysvetlil Richter.

"Autorita bezpečnostnej služby musí byť v tom, že to bude uniformovaný človek, ktorý bude mať ambíciu všade tam, kde je veľký rad pred dverami, prípadne v základnom centre pôsobiť, použijem výraz odstrašujúco, preventívne," zdôraznil Richter.

Zavedenie bezpečnostnej služby na jednotlivých úradoch práce bude, ako povedal Richter, reálne po rozhovore s ministrom financií, od ktorého bude žiadať navýšenie rozpočtu na tento účel.