Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

J&T popiera kúpu vydavateľa Nového Času

Ringer Axel Springer Slovakia Foto: Ringer Axel Springer Slovakia

Portál Hospodárskych novín Stratégie.sk dnes priniesol informácie o tom, že kupuje najväčšie slovenské vydavateľstvo Ringier Axel Springer Slovakia.

Bratislava 20. októbra (TASR) – Finančná skupina J&T popiera informácie, ktoré priniesol dnes portál Hospodárskych novín Stratégie.sk o tom, že kupuje najväčšie slovenské vydavateľstvo Ringier Axel Springer Slovakia. TASR to potvrdila hovorkyňa J&T Jana Jarošová.

Podľa jej slov ide o nepravdivú informáciu. "Neboli sme ani pred jej zverejnením oslovení," povedala pre TASR.

Stratégie.sk dnes informovali, na základe nemenovaných zdrojov, že vydavateľstvo kupuje J&T prostredníctvom svojich partnerov a čoskoro má dôjsť k podpisu zmluvy. Portál neskôr správu aktualizoval o vyjadrenie finančnej skupiny i vydavateľstva, ktoré zverejnené informácie taktiež nepotvrdilo.

Správu o záujme J&T kúpiť vydavateľa Nového Času zverejnili Stratégie.sk už začiatkom septembra. Aj vtedy to mali obe dotknuté strany poprieť. Z vydavateľstva začiatkom októbra podľa portálu odišiel generálny riaditeľ Peter Mertus, ktorý má oficiálne skončiť v decembri. Reálne však už vo vydavateľstve nemá byť a jeho kompetencie mali prebrať Milan Dubec a Martin Mihálik, ktorí sú dočasne poverení vedením.

Ringier Axel Springer Slovakia je najväčšie vydavateľstvo na Slovensku. Minulý rok dosiahlo tržby 30 miliónov eur a zisk po zdanení 4,3 milióna eur. Vydáva najpredávanejší slovenský denník Nový Čas. Je súčasťou mediálnej skupiny Ringier Axel Springer Media AG, za ktorou je nemecko-švajčiarsky majiteľ. Ten vlani predal českú odnož skupiny – vydavateľstvo Ringier Axel Springer CZ za 170 miliónov eur. Kúpili ho finančníci Daniel Křetínský a Patrik Tkáč.