Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Robert Fico na čele rebríčkov dôveryhodnosti i nedôveryhodnosti

Robert Fico Foto: TASR/Martin Baumann

Agentúra MVK sa respondentov taktiež pýtala Ktorí politici spôsobujú vážne problémy a najviac kazia úroveň politiky u nás? Na prvom mieste skončil opäť Robert Fico s 27,4 percentami.

Bratislava 23. mája (TASR) - Najdôveryhodnejším politikom na Slovensku je premiér Robert Fico. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky Agentúry MVK, ktorý sa uskutočnil v dňoch 8. až 15. mája na vzorke 1085 respondentov.

Respondenti odpovedali na otázku Ktorých politikov považujete za serióznych, takých, ktorým možno veriť? Robert Fico získal 30,4 percenta hlasov. Za ním skončili Robert Kaliňák s 16,8 percentami, Béla Bugár s 13 percentami, Daniel Lipšic s 12,4 percentami a na piatom mieste sa umiestnil Ivan Gašparovič s 9,1 percentami.

Agentúra MVK sa respondentov taktiež pýtala Ktorí politici spôsobujú vážne problémy a najviac kazia úroveň politiky u nás? Na prvom mieste skončil opäť Robert Fico s 27,4 percentami. Za ním sa umiestnili Richard Sulík s 24,1 percentami, Ján Slota s 22,2 percentami, Mikuláš Dzurinda s 15,7 percentami a Ivan Gašparovič s 12,7 percentami.

Každý respondent mohol pri oboch otázkach uviesť tri mená.