Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

R. FICO: Smer nemá oligarchov, J. Široký na stranu nikdy neprispel

Juraj Široký Foto: TASR/Martin Baumann

Vyhlásil to v dnešnej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy premiér a predseda Smeru-SD Robert Fico.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Vládny Smer-SD nemá žiadnych oligarchov. Celú kampaň pred parlamentnými voľbami 2016 si zaplatí z peňazí, ktoré dostal za výsledky v parlamentných voľbách 2012. Vyhlásil to v dnešnej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy premiér a predseda Smeru-SD Robert Fico.

Zároveň odmietol spájanie Smeru-SD s podnikateľom Jurajom Širokým, ako to naznačil šéf Mosta-Híd Béla Bugár. "Pán Široký nikdy neprispel na stranu Smer-SD. Nemá so stranou Smer-SD nič spoločné," vyhlásil Fico.



Dodal, že na Slovensku je asi 40 významných podnikateľov a stretáva sa s nimi pri rôznych príležitostiach. "Tak, ako sa dnes stretávam pravidelne s pánom Sotákom, Világim, s Rosinovcami a s rôznymi ďalšími podnikateľmi," priznal Fico. Trvá však na tom, že strana nemá oligarchov a nechráni podnikateľov ako Široký.

"Keby som mal niekoho chrániť, tak nepoviem, že ho má generálna prokuratúra zatvoriť," povedal Fico. Premiér hovorí o generálnej prokuratúre v súvislosti so situáciou okolo stavebnej spoločnosti Váhostav-SK Juraja Širokého. Firma neplatila svojim dodávateľom. Momentálne je v reštrukturalizácii, v rámci ktorej chce veriteľom zaplatiť len 15 percent z dlžných peňazí.