Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

R. FICO: Obete II. svetovej vojny si uctím tým najvhodnejším spôsobom

Robert Fico, archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

Týmito slovami dnes premiér reagoval na otázky novinárov, či sa zúčastní na oslavách ukončenia II. svetovej vojny v Moskve.

Žarnovica 10. apríla (TASR) - Obete II. svetovej vojny a výročie ukončenia tohto vojnového konfliktu si premiér SR Robert Fico uctí tým najvhodnejším spôsobom. Jeho program na 9. mája bude včas predložený verejnosti. Týmito slovami dnes premiér reagoval na otázky novinárov, či sa zúčastní na oslavách ukončenia II. svetovej vojny v Moskve.



"Povedal som opakovane a môžem to povedať ešte raz aj tu v Žarnovici, že nájdem ten najvhodnejší spôsob, ako si uctiť obete 2. svetovej vojny, ako si pripomenúť ukončenie 2. svetovej vojny. Môj program, pokiaľ ide o 9. mája, bude včas predložený všetkým, ktorí budú mať o tento program záujem, vrátane médií," skonštatoval.

Podľa spravodajských serverov iDNES.cz a Novinky.cz dnes hovorca českého prezidenta Jiří Ovčáček informoval, že prezident Miloš Zeman sa nakoniec v Moskve v rámci osláv 70. výročia konca II. svetovej vojny nezúčastní na kritizovanej vojenskej prehliadke, ale iba na pietnom akte. Namiesto prehliadky sa v ruskej metropole zíde so slovenským premiérom Robertom Ficom. "Čas určený na vojenskú prehliadku využije prezident na bilaterálne rokovanie so slovenským premiérom Robertom Ficom," informoval Ovčáček.