Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Rodinné pasy by mali poskytnúť turistické zľavy pre rodiny s deťmi

Projekt Family net má územne širší rozmer a týka sa aj Spolkovej krajiny Burgenland a Trnavského samosprávneho kraja.

Bratislava 7. apríla (TASR) – Jedným z mnohých projektov cezhraničnej spolupráce medzi Bratislavským samosprávnym krajom a Spolkovou krajinou Dolné Rakúsko je aj rozvoj turizmu a turistické prepojenie prihraničných oblastí prostredníctvom takzvaných rodinných pasov. Projekt Family net má dokonca územne širší rozmer a týka sa aj Spolkovej krajiny Burgenland a Trnavského samosprávneho kraja. Je spolufinancovaný zo zdrojov Programu cezhraničnej spolupráce Slovensko – Rakúsko 2007 – 2013.

Ide predovšetkým o rozvoj turizmu v nadväznosti na poskytovanie zliav pri využívaní rôznych služieb v kultúrnej oblasti, gastronómii, či rôznych iných spoločensky zaujímavých ponukách a atrakciách v regiónoch. „Relevantnými cieľovými skupinami sú predovšetkým rodiny s deťmi, ktoré preferujú menej náročnú cykloturistiku. Máme spoločný záujem na vytvorení tejto formy prepojenia a spolupráce medzi Dolným Rakúskom, TTSK, Burgenlandom a BSK. Malo by to priniesť zlepšenie kvality života rodín, no v neposlednom rade aj zvýšenie výnosu hospodárstva v prihraničných regiónoch. Nezanedbateľnou súčasťou projektu je aj posilnenie vzájomnej integrácie a rodinného života v týchto oblastiach,“ uviedol predseda BSK Pavol Frešo.

Projekt si kladie za cieľ prepojenie systému rodinných pasov, rozšírenie existujúcich služieb a využívanie siete poskytovateľov zliav. „Je programovou prioritou BSK. Jeho prvými výstupmi by mala byť aj výmena skúseností v oblasti rodinnej politiky, vydanie katalógov poskytovateľov zliav a rodinných časopisov, informácie o postupoch a výhodách rodinných pasov po ich zavedení v BSK a TTSK,“ doplnil Pavol Frešo.

Rozpočet projektu je 120.000 eur. Z toho 102.000 eur poskytne Európsky fond regionálneho rozvoja, 12.000 eur by malo ísť zo štátneho rozpočtu a 6000 eur predstavuje finančnú spoluúčasť BSK. Mal by sa realizovať počas 22 mesiacov v období rokov 2012 až 2014. Bol schválený monitorovacím výborom Programu cezhraničnej spolupráce Slovensko – Rakúsko a BSK v súčasnosti pripravuje spustenie implementácie projektových aktivít.