Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Rozpočet GP SR v roku 2016 vzrastie o viac ako osem precent

Budova Generálnej prokuratúry Foto: TASR/Michal Svítok

Vyplýva to z návrhu rozpočtu na rok 2016 z dielne ministerstva financií, o ktorom by mala v stredu rokovať vláda.

Bratislava 6. októbra (TASR) - Celkové výdavky kapitoly Generálnej prokuratúry SR na budúci rok sa rozpočtujú v sume 83,1 milióna eur a oproti schválenému tohtoročnému rozpočtu vzrastú o 6,23 milióna eur, čo je predpokladané navýšenie o 8,11 percenta.

Vyplýva to z návrhu rozpočtu na rok 2016 z dielne ministerstva financií, o ktorom by mala v stredu (7.10.) rokovať vláda. Na budúci rok sa GP SR rozpočtujú osobné výdavky v sume 67,2 milióna eur, ktoré sú oproti schválenému rozpočtu roku 2015 vyššie o 5,61 milióna eur, čo je o 9,10 percenta.

Nárast osobných výdavkov je spôsobený premietnutím valorizácie platov štátnych zamestnancov a zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme z roku 2015 do nasledujúcich rokov a realizáciou novely zákona o prokuratúre. V rámci osobných výdavkov sú zabezpečené aj výdavky pre 60 nových prokurátorov.

Tovary a služby sa rozpočtujú v sume 10,9 milióna eur, čo predstavuje oproti schválenému rozpočtu v tomto roku zvýšenie o 1,22 milióna eur. Dôvodom je zvýšenie výdavkov na prenosové kapacity VPN pre projekt Elektronické služby GP SR, dátové služby NASES a na Elektronický výkon verejnej moci IS e-gov.