Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

Rozvojová spolupráca Slovenska s Keňou pokračuje

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Umožní to nová dohoda medzi oboma krajinami, ktorej podpis dnes odsúhlasila vláda SR. Podobnú dohodu má Slovensko uzavreté aj s Moldavskom.

Bratislava 7. júna (TASR) - Rozvojová spolupráca Slovenska s Keňou bude pokračovať. Umožní to nová dohoda medzi oboma krajinami, ktorej podpis dnes odsúhlasila vláda SR. Podobnú dohodu má Slovensko uzavreté aj s Moldavskom.

Ako poukázal rezort diplomacie, niektoré aspekty rozvojovej spolupráce nie sú v súčasnosti zmluvne ošetrené. Slovensko už dohodu s Keňou malo. Podľa ministerstva však kenská strana nezareagovala včas na urgencie o jej predĺženie. Nová dohoda zabezpečí automatické predlžovanie doby jej platnosti bez nutnosti žiadať vyjadrenie druhej strany.

Slovenské mimovládne organizácie dlhodobo realizujú rozvojové projekty a aktivity v Kenskej republike. SR sa v minulom období zapojila aj do spoločného programovania krajín EÚ ako novej modality koordinácie rozvojovej spolupráce členských krajín. Vlani Slovensko získalo zo zdrojov Zvereneckého fondu pre Afriku dotáciu pre rozšírenie už skôr realizovaného projektu podporeného SlovakAid.