Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

RpMS uložila v stredu dve sankcie, medzi nimi aj odňatie frekvencie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Sankciu vo forme upozornenia na porušenie zákona udelila vysielateľovi programovej služby TA3, ktorý pri odvysielaní programu Tak takto?! s podtitulom Medvede chránia, mŕtve pstruhy ignorujú.

Bratislava 10. mája (TASR) - Rada pre mediálne služby (RpMS) uložila na svojom stredajšom zasadnutí dve sankcie. Jednou z nich bolo odňatie liptovskomikulášskej frekvencie vysielateľovi programovej služby Rádio Rebeca za to, že ju nevyužíval na účely, na ktoré mu bola pridelená. TASR o tom informovala vedúca komunikačného odboru RpMS Lucia Michelčíková.

Sankciu vo forme upozornenia na porušenie zákona udelila vysielateľovi programovej služby TA3, ktorý pri odvysielaní programu Tak takto?! s podtitulom Medvede chránia, mŕtve pstruhy ignorujú nezabezpečil všestrannosť informácií a názorovú pluralitu programovej služby.

"Vysielateľ v primeranom rozsahu a v relevantnej časovej nadväznosti nesprostredkoval na programovej službe problematiku identifikácie pôvodcu znečistenia rieky Slaná aj z pohľadu dotknutej strany," povedala Michelčíková. Doplnila, že ňou mal byť práve štátny podnik, poverený odstránením príslušnej ekologickej záťaže.