Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Líder opozičnej SaS Sulík vyzýva premiéra Fica na diskusiu

Na kombosnímke Richard Sulík a Robert Fico. Foto: TASR

Za aktivitou predsedu vlády a jeho vyhláseniami na Sulíkovu adresu, ktoré Fico uverejnil na sociálnej sieti, vidí Sulík snahu prekryť fakty, súvisiace s kauzou podnikateľa L. Bašternáka.

Bratislava 21. augusta (TASR) – Nie videá s "kydaním" na predsedov opozičných strán, ale otvorenú mediálnu diskusiu by mal podľa predsedu SaS Richarda Sulíka zvoliť premiér Robert Fico (Smer-SD). Za aktivitou predsedu vlády a jeho vyhláseniami na Sulíkovu adresu, ktoré Fico uverejnil na sociálnej sieti, vidí predseda SaS snahu prekryť fakty, súvisiace s kauzou podnikateľa Ladislava Bašternáka.

Čítajte aj Premiér: Nepovalím si vlastnú vládu, hoci viem, že nie je perfektná

Predsedu vlády zároveň šéf liberálov vyzýva na debatu, ktorú by mala vo svojej diskusnej relácii iniciovať verejnoprávna televízia. "Verím, že RTVS do svojej najbližšej relácie O 5 minút 12 zaradí diskusný duel Richarda Sulíka a Roberta Fica a Robert Fico pozvanie tentoraz chlapsky prijme," uviedol Sulík.

Fico vo videu, ktoré zverejnil v nedeľu (20.8.) na Facebooku, vyhlásil, že "nepovalí vlastnú vládu tak, ako to urobil Richard Sulík v roku 2012". Hoci premiér pripustil, že súčasná vláda nie je bez chýb, upozornil na ekonomické úspechy i medzinárodný rešpekt, ktoré dosiahla. Fico vyhlásením reagoval práve na Sulíkove slová, že v súčasnej politickej situácii sú "jediným poctivým riešením predčasné voľby". Šéfa najsilnejšej opozičnej strany taktiež skritizoval za jeho postoj k politike na Slovensku, keď sa podľa neho väčšinu času "schováva v Bruseli" a opozičnú politiku na Slovensku príde robiť iba vtedy, ak zacíti pach politickej krvi.