Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Slovensko

RTVS sa bude Ukrajine venovať v diskusných reláciách na Dvojke

Na snímke vraky vozidiel pred zničenou ubytovňou v ukrajinskom meste Brovary neďaleko Kyjeva v utorok 1. marca 2022. Foto: TASR/AP

Operatívne reagujeme na vývoj situácie na Ukrajine a súvisiace témy sme zaradili do pravidelných diskusných formátov na Dvojke, uviedol generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Bratislava 1. marca (TASR) - Verejnoprávny RTVS sa bude aktuálnej situácii na Ukrajine venovať aj v diskusných reláciách na Dvojke. Rusko-ukrajinskému konfliktu sa tak budú venovať relácie Večera s Havranom, Silná zostava a Experiment. TASR o tom informoval PR manažér Filip Púchovský.

"Veľmi citlivo vnímame celospoločenskú úlohu a obrovskú mieru zodpovednosti RTVS voči verejnosti - našim divákom a poslucháčom. V aktuálnej situácii môže byť náročné zorientovať sa v obrovskej spleti dostupných informácií a práve diskusné formáty dokážu ľuďom vysvetliť problematiku do hĺbky a podať ľudský a zrozumiteľný pohľad na zdanlivo zložité a mätúce informácie. Operatívne preto reagujeme na vývoj situácie na Ukrajine a súvisiace témy sme zaradili do pravidelných diskusných formátov na Dvojke," uviedol generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Na snímke generálny riaditeľ Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Jaroslav Rezník.
Foto: Archív RTVS


V utorok večer o 22.10 h odvysiela Dvojka premiérovú epizódu diskusnej relácie Večera s Havranom. "Novinár Peter Tkačenko, ekonóm Ivan Mikloš a reportér Tomáš Forró budú s moderátorom Michalom Havranom diskutovať o konflikte na Ukrajine. Budú sa snažiť nájsť odpovede aj na otázky, o čo ide Vladimirovi Putinovi, čo hrozí Slovensku a ako sa môže tento konflikt skončiť," priblížil Púchovský.

Vo štvrtok (3. 3.) o 21.55 h na Dvojke sa bude téme venovať aj Silná zostava a v pondelok (7. 3.) o 21.40 h na Dvojke zas privíta moderátor Gregor Mareš v relácii Experiment ukrajinských vedcov, ktorí pôsobia na Slovensku.

RTVS pripomína, že v mimoriadnej situácii súvisiacej s vojnou na Ukrajine zmenila vysielaciu štruktúru televízneho okruhu Trojka a dočasne nahradila program spravodajsko-publicistickými informáciami v nepretržitom 24-hodinovom vysielaní.