Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

RTVS zaplatí za jedného policajta 8 eur za hodinu

Na snímke budova RTVS v Mlynskej doline, ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Zmluvu o poskytnutí služby zverejnili v Centrálnom registri zmlúv na internete.

Bratislava 28. mája (TASR) – V súvislosti s natáčaním televízneho seriálu Kolonáda potrebuje Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) od bratislavských policajtov spoluprácu pri zaistení bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Za každú hodinu poskytnutia služby jedného policajta tak zaplatí Ministerstvu vnútra SR (MV SR) sumu 8 eur, za každý 1 km jazdy služobným autom 1 euro a za každý kilometer jazdy služobným motocyklom 0,70 eura. Ceny sú bez DPH. Zmluvu o poskytnutí služby zverejnili v Centrálnom registri zmlúv na internete.

Podľa zmluvy potrebuje RTVS v termíne od 1. júna do 30. septembra tohto roka pri natáčaní seriálu spoluprácu polície. S MV SR tak v zastúpení bratislavského krajského policajného riaditeľa Csaba Faragóá uzavrela zmluvu o poskytnutí služby.

Strážcovia zákona sa v nej zaviazali, že podľa požiadavky RTVS a po vzájomnej dohode poskytnú potrebný počet bratislavských policajtov v služobnej rovnošate a služobných cestných vozidiel na zabezpečenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky počas nakrúcania seriálu.

Nebude to však zadarmo, RTVS zaplatí za každého policajta, auto aj motocykel dohodnutú sumu.

Strážcovia zákona sa poistili aj pre prípad, že by práve v čase nakrúcania seriálu mali dôležitejšie povinnosti, v takomto prípade spoluprácu RTVS neposkytnú.