Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Ruský šachový veľmajster Karpov príde na vianočný turnaj do Bratislavy

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Svetový šampión sľúbil, že s víťazom turnaja si zahrá jednu partiu.

Moskva/Bratislava 13. novembra (TASR) – Ruský šachový veľmajster Anatolij Karpov, v súčasnosti poslanec Štátnej dumy, príde v polovici decembra do Bratislavy na vianočný šachový turnaj, ktorý sa bude konať počas mestských vianočných trhov. Vyplynulo to z pondelkového stretnutia predsedu Národnej rady SR Andreja Danka (SNS) s týmto niekoľkonásobným majstrom sveta v šachu a podpredsedom Výboru pre medzinárodné vzťahy Štátnej dumy.

"Ja sa teším, že tento rok by sme chceli urobiť počas bratislavských vianočných trhov vianočný turnaj pod záštitou predsedu Národnej rady. Chcel by som, pretože to znie až neuveriteľne, znova obnoviť šach na Slovensku. V tom období po revolúcii 1989 sa Slováci nielen prestali niektorí učiť po rusky, ale prestali úplne hrať šach," povedal Danko ešte počas plenárneho rokovania ruskej a slovenskej parlamentnej delegácie, na ktorom sa zúčastnil aj Karpov.

Svetový šampión potom na neskoršom osobitnom stretnutí s Dankom sľúbil, že s víťazom turnaja v Bratislave si zahrá jednu partiu. Ako osobný dar prijal od šéfa NR SR ručne vyrábané cínové šachy zo Slovenska.