Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Vyriešenie problému s D. Rusnákom nebude podľa prezidenta príjemné

Ivan Gašparovič. FOTO TASR/Michal Svítok

Na otázku, či Rusnáka odvolá, I. Gašparovič odpovedal, že uvidí.

Bratislava 8. júna (TASR) – O tom, akým spôsobom sa vyrieši problém so súčasným vedúcim oddelenia styku s verejnosťou prezidentskej kancelárie Dáriusom Rusnákom, odchádzajúca hlava štátu Ivan Gašparovič v dnešnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 hovoriť nechcela. "Ale nebude to príjemné," avizoval prezident.

Myslí si, že nemá význam nechať túto otázku na jeho nástupcovi Andrejovi Kiskovi. Na otázku, či Rusnáka odvolá, Gašparovič odpovedal, že uvidí. "Myslím si, že Dárius je natoľko rozumný, že sám pochopí, čo sa stalo," dodal s tým, že takéto vystupovanie mu nie je vlastné, pričom aj samotný Rusnák si uvedomuje, že v danej funkcii môže len ťažko zostať.

Kiska nastupuje na najvyšší ústavný post v nedeľu 15. júna, so sebou si berie tím siedmich ľudí, šiestich poradcov a jedného hovorcu. Komunikáciu s verejnosťou mu má zabezpečovať Roman Krpelan.

Bývalý hokejový reprezentant Rusnák mal pred niekoľkými týždňami podľa vyjadrení svedkov nadávať dvom mladým ženám v reštaurácii pri sledovaní hokejového zápasu za to, že sa rozprávali po maďarsky. Spolu so svojím kamarátom zbili aj jedného z dvoch mladíkov, ktorí sa žien zastali. Polícia ho vyšetruje pre výtržníctvo.