Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Slovensko

RVR pomôže operátorom, ktorí chcú rozšíriť ponuku o ukrajinský program

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

S konkrétnou žiadosťou o pomoc pri zaradení vysielania do slovenských káblových a satelitných sietí sa na Radu pre vysielanie a retransmisiu už obrátila ukrajinská televízna stanica Espresso TV.

Bratislava 11. marca (TASR) – Operátorom, ktorí chcú do ponuky zaradiť ukrajinské vysielanie, ponúka Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) konzultácie a asistenciu. Rada si je vedomá toho, že ukrajinské televízne i rozhlasové stanice, ako aj operátori, ktorí distribuujú ich vysielanie, majú v súčasnosti sťažené podmienky práce. RVR takto vyjadruje spolupatričnosť s obyvateľmi Ukrajiny. TASR o tom informovala hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková.

Asistencia sa môže týkať nielen objasnenia právneho rámca operatívneho rozšírenia programovej ponuky, ale aj sprostredkovania kontaktu s ukrajinským regulátorom, prevádzkovateľmi retransmisie či priamo ukrajinskými vysielateľmi a následnej logistiky.

RVR ubezpečuje, že na prípadné otázky a požiadavky operátorov bude reagovať pružne. "A to preto, že rozšírenie programovej ponuky o ukrajinské stanice považujeme okrem iného za servis pre utečencov z Ukrajiny, ktorí tak na Slovensku môžu získať ďalší informačný zdroj a kontakt s krajinou," zdôvodnil Ľuboš Kukliš, riaditeľ kancelárie RVR.

S konkrétnou žiadosťou o pomoc pri zaradení vysielania do slovenských káblových a satelitných sietí sa na Radu pre vysielanie a retransmisiu už vo štvrtok (10. 3.) obrátila ukrajinská televízna stanica Espresso TV. Zoznam dostupných ukrajinských staníc bude priebežne aktualizovaný na webovej stránke RVR.