Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

RVR pridelila frekvencie pre novú rozhlasovú stanicu rádio ROCK

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Jedinú frekvenciu, na ktorej vysiela, opätovne získala aj Mediálna a kultúrna spoločnosť Topoľčany pre mestské Rádio Topoľčany.

Bratislava 23. marca (TASR) - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) pridelila frekvencie pre novú rozhlasovú stanicu s názvom rádio ROCK. Dokopy rozhodla o pridelení 22 voľných frekvencií, do výberového konania ich pritom zaradila 36. TASR o tom informovala hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková.

"Najviac frekvencií získal vysielateľ D.EXPRES, k. s., a to po jednej pre programové služby Expres a Jemné, dve pre stanicu Europa 2 a dve pre jedinú novú programovú službu, ktorá po tomto výberovom konaní obohatí rozhlasový éter, rádio ROCK," spresnila.

RVR ďalej pridelila štyri frekvencie vysielateľovi Rádia Mária, štyri vysielateľovi Dobrého rádia, dve držiteľovi licencie na vysielanie Rádia Lumen a dve Trnavskému rádiu. Zhodne po jednej frekvencii pridelila pre stanice Vlna, Fun rádio a Rádio 7.

"Jedinú frekvenciu, na ktorej vysiela, opätovne získala aj Mediálna a kultúrna spoločnosť Topoľčany pre mestské Rádio Topoľčany, ktorá vysiela na základe licencie platnej v decembri 2023 už 16 rokov, čo neumožňuje jej ďalšie predĺženie a vyžaduje včasné opätovné pridelenie," doplnila Michelčíková.

Ostatní uchádzači výberového konania v ňom nezískali žiadnu frekvenciu.