Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

RVR udelila vysielateľovi MAC TV pokuty v celkovej výške takmer 4000 €

Logo TV JOJ Foto: JOJ

RVR na svojom zasadnutí udelila registráciu retransmisie prevádzkovateľovi VAN Group.

Bratislava 1. júla (TASR) - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) udelila na svojom štvrtkovom zasadnutí vysielateľovi MAC TV pokuty v celkovej výške takmer 4000 eur. TASR o tom za RVR informoval Ľuboš Kukliš.

Pokutu 3319 eur dostal vysielateľ MAC TV za to, že v programovej službe JOJ odvysielal 4. marca 2013 v rámci programu Noviny príspevok s názvom Nechtiac zrazil kamaráta. Ten podľa RVR svojím obsahom, spôsobom spracovania a zobrazením utrpenia a autentických prejavov žiaľu matky nad stratou svojho syna (obete tragickej dopravnej nehody), zasiahol do jej ľudskej dôstojnosti. Na webe Noviny.sk v podsekcii Krimi 13. marca 2013 zároveň poskytoval program s názvom Martina (†28) prešiel kamarát. Videla to jeho mama. Aj ten obsahom, spôsobom spracovania a zobrazením utrpenia a autentických prejavov žiaľu matky nad stratou svojho syna zasiahol podľa rady do jej ľudskej dôstojnosti.

MAC TV dostal pokutu 663 eur za to, že 17. novembra 2020 v rámci programovej služby JOJ Plus odvysielal program Súdna sieň – Znásilnená panna a 20. novembra 2020 v rámci programovej služby WAU odvysielal program Súdna sieň – Znásilnil ma Afričan a v ten istý deň v rámci programovej služby JOJ odvysielal program Súdna sieň – Znásilnená babička. Tie vysielateľ označil ako nevhodné pre maloletých divákov do 12 rokov. Keďže programy obsahovali scény s expresívnym a obscénnym vyjadrovaním, mal ich podľa RVR označiť ako nevhodné pre maloletých divákov do 15 rokov.

RVR na svojom zasadnutí udelila registráciu retransmisie prevádzkovateľovi VAN Group. Udelila licenciu na lokálne digitálne vysielanie televíznej programovej služby Televízia Ružinov vysielateľovi TVR a RE. Udelila licenciu na lokálne digitálne vysielanie televíznej programovej služby Televízia Močenok vysielateľovi Kabel TV Močenok. Odňala licenciu R/124, udelenú vysielateľovi JOLIN, na žiadosť držiteľa licencie, a zrušila registráciu retransmisie TKR/102 udelenú prevádzkovateľovi retransmisie Holkatel z dôvodu žiadosti prevádzkovateľa.