Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Š. Zemanovič: Všetky odberné miesta sme vybavili potrebným materiálom

Na snímke testovanie v obci Raslavice v okrese Bardejov, kde asistovali okrem vojakov aj členovia obecnej poriadkovej služby. Raslavice, 23. októbra 2020. Foto: TASR Milan Kapusta

Meškanie zdravotníkov riešili operatívne.

Dolný Kubín 23. októbra (TASR) – Odberné miesta pilotnej fázy celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 na Orave a v okrese Bardejov sa podľa hovorcu Ozbrojených síl (OS) SR Štefana Zemanoviča podarilo vybaviť potrebným materiálom.

"Išlo o mimoriadne náročnú operáciu aj po logistickej stránke. Museli sme preberať materiál z rôznych zložiek, najmä zo štátnych hmotných rezerv. Posledný materiál sa privážal až neskoro v noci alebo nadránom. Podľa informácií, ktoré máme, v zásade sa nám podarilo všetky odberové miesta včas vybaviť," povedal Zemanovič.

Doplnil, že meškanie zdravotníkov riešili operatívne. "Zisťovali sme, kde zdravotníci sú. Prípadne sme ich presunuli z odberných miest, kde ich bol dostatok. Tak, aby sme mohli všetky odberné miesta otvoriť s čo najmenším meškaním," uviedol hovorca OS SR.

"Na 235 odberných miestach máme nasadených 800 profesionálnych vojakov. Celkovo odberné tímy tvorí takmer 1400 ľudí - policajtov, hasičov, záchranárov, zdravotníckych pracovníkov a administrátorov samosprávy," dodal Zemanovič.