Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

SAIA: Slováci môžu získať štipendiá na štúdium a výskum v 14 krajinách

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Na portáli SAIA v databáze štipendií a grantov sú zverejnené podrobné informácie o štipendiách či o spôsobe podania žiadosti.

Bratislava 28. decembra (TASR) - Slovenskí vysokoškoláci, doktorandi, absolventi vysokých škôl (VŠ), vysokoškolskí učitelia a výskumní pracovníci sa môžu uchádzať o štipendiá na štúdium a výskum či letné jazykové školy v 14 krajinách sveta. Urobiť tak musia do 31. januára. TASR o tom informoval Ján Chlup zo Slovenskej akademickej informačnej agentúry (SAIA), ktorá program administratívne zabezpečuje.

Záujemcovia si môžu vybrať zo 41 štipendijných ponúk v Belgicku, Bulharsku, Česku, Egypte, Grécku, Chorvátsku, Kazachstane, Maďarsku, Moldavsku, Poľsku, Rumunsku, Severnom Macedónsku, Slovinsku či v Srbsku. "Ponuka je v jednotlivých krajinách rôzna, môže ísť o krátkodobé a dlhodobé študijné alebo výskumné pobyty počas akademického roka 2024/2025 či letné jazykové kurzy alebo letné školy počas leta 2024," priblížil Chlup.

Na portáli SAIA v databáze štipendií a grantov sú zverejnené podrobné informácie o štipendiách či o spôsobe podania žiadosti. Záujemcovia sa však môžu informovať aj v pracoviskách SAIA v Bratislave, Banskej Bystrici, Nitre, Košiciach či Žiline. Chlup upozornil, že do 5. januára sú pre verejnosť zatvorené.