Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Saková: Zákrok policajtov na Obchodnej ulici preveruje inšpekcia

Na snímke policajti zasahujú pri mieste činu po streľbe na Obchodnej ulici v Bratislave 31. mája 2019. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Incident, ktorý vyústil do streľby na Obchodnej ulici v Bratislave, sa začal pred Ministerstvom financií SR na Štefanovičovej ulici.

Bratislava 4. júna (TASR) - Incidentom na Obchodnej ulici v Bratislave z minulého piatka (31. 5.) sa zaoberá inšpekcia Ministerstva vnútra (MV) SR. Šéfka rezortu vnútra sa v utorok plánuje stretnúť s policajtmi, ktorí pri udalosti zasahovali. Povedala to novinárom v utorok po rokovaní vlády.

"Celý zákrok preveruje inšpekcia MV SR. Musím povedať, že sme na Obchodnej ulici už dlhodobo držali zdvojené hliadky, hlavne v období víkendov," povedala Saková. Doplnila, že podľa jej informácií bola prvá hliadka na mieste do siedmich minút.



Incident, ktorý vyústil do streľby na Obchodnej ulici v Bratislave, sa začal pred Ministerstvom financií SR na Štefanovičovej ulici. Útočník sa chcel násilím dostať do budovy ministerstva, kde pobodal príslušníka finančnej správy. Polícia ho následne dostihla na Obchodnej ulici, na výzvy policajtov nereagoval. Na jeho zastavenie použili služobnú zbraň. Polícia tvrdí, že postupovala tak, aby bola zabezpečená ochrana života a zdravia osoby, voči ktorej zasiahla. Pri zásahu poranili nezúčastnenú osobu, 15-ročné dievča.