Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

KURIOZITA: Šéfka Šance Babitzová vislovila náckom uznanie ich jazikom

Na snímke zakladateľka strany Šanca Eva Babitzová. Foto: TASR/Martin Baumann

Mnohí Slováci začali brať do úst situáciu Rómov len ako barličku na to, aby sa mohli sebecky vyjadrovať a správať k imigrantom. Preto som sa to rozhodla komunikovať to takto, vysvetľuje Babitzová.

Bratislava 10. septembra (Teraz.sk) - Predsedníčku strany Šanca Evu Babitzovú pobúrili protiimigrantské diskusné príspevky na sociálnych sieťach. Mnohí debatéri, ktorí predtým s obľubou kritizovali rómsku menšinu, ju dnes podľa nej používajú ako argument proti ústretovosti k utečencom.

Tento postoj ironicky komentovala svojráznym statusom na facebooku. "Milý náckovia, oslovujem vás vašim jazikom, snáď sa budeme lepšie rozumieť. Chcem Vám visloviť moje uznanie, keď sledujem akým vívojom ste za posledné mesiace prešly," píše dokonale neohrabanou gramatikou, podľa nej blízkou adresátom statusu, Babitzová.

"Možno sa nezhodneme v téme mygrantou. Som ale dojatá, keď vidím z akím nasadením sa zastávate Rómov. Aký kus cesty ste prešli od čias, keď sme v Exprese robyly zbierku šatstva a museli sme vimazať vaše komenty. A dnes? Naši Rómovia," teší sa predsedníčka Šance z názorového prerodu diskutérov. "Schladilo sa. Rómovia v osadách potrebujú pomoc. Prikrívky, deky, oblečenie a topánki hlavne pre deti. Ukážte nám to všetkím!," dodáva.

Prečo sa rozhodla pre takúto netradičnú formu komunikácie? „Pri čítaní diskusií som uvedomila, že mnohí Slováci začali brať do úst situáciu Rómov len ako barličku na to, aby sa mohli sebecky vyjadrovať a správať k imigrantom. Preto som sa to rozhodla komunikovať to takýmto spôsobom a upozorniť na tento „náhly prerod“ mnohých slovenských diskutérov,“ odkázala pre Teraz.sk šéfka strany ŠANCA Eva Babitzová.

Celý status Evy Babitzovej nájdete na facebookovom agregátore Teraz.sk Politici na facebooku ( vyšiel 09:41 hod)

Foto: Printscreen Teraz.sk