Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Šanca je nateraz rozhodnutá ísť do parlamentných volieb sama

Predsedníčka strany Šanca Eva Babitzová Foto: TASR/Martin Baumann

Po dnešnom rokovaní Republikovej rady v Žiline to TASR povedal podpredseda strany Viliam Novotný.

Bratislava 10. októbra (TASR) - Strana Šanca je zatiaľ rozhodnutá, že do budúcoročných parlamentných volieb pôjde sama. Po dnešnom rokovaní Republikovej rady v Žiline to TASR povedal podpredseda strany Viliam Novotný.

Potvrdil, že na rokovaní sa hovorilo aj o možnej spolupráci s inými pravicovými stranami. "Predsedníčka Eva Babitzová hovorila o vohľadoch medzi pravicovými stranami. Zatiaľ sme ale pevne presvedčení, že pôjdeme sami," uviedol Novotný.

Nízke preferencie stranu neznervózňujú. Novotný pripomenul, že Šanca vznikla len nedávno a je normálne, že ešte nemá v prieskumoch nejaké vysoké preferencie. Naďalej plánuje komunikovať s ľuďmi a predstavovať sa im.

Na Republikovej rade sa hovorilo aj o ďalšej časti informačnej kampane, ktorá má zviditeľniť Šancu a jej ponuku pre ľudí. Strana tiež riešila program. "Pripravovali sme ho s odborníkmi a teraz sme ho dali na pripomienkovanie členskej základni," doplnil Novotný.

Šanca riešila aj dobudovanie straníckych štruktúr. V súčasnosti má podľa Novotného štruktúry vo viac ako 50 okresoch. Strana chce mať ale štruktúry na celom Slovensku, a tak ešte takmer dvadsiatku potrebuje dobudovať.