Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

SaS avizuje obštrukcie a podania na ÚS pri skrátených konaniach

Na snímke predseda strany Sloboda a solidarita (SaS) Branislav Gröhling. Foto: TASR - Jakub Kotian

Premiér už avizoval na najbližšom rokovaní vlády viacero aj veľkých legislatívnych zmien.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 21. marca (TASR) - Opozičná SaS avizuje v Národnej rade (NR) SR obštrukcie aj podania na Ústavný súd (ÚS) SR v súvislosti s návrhmi na skrátené legislatívne konanie k niektorým legislatívnym zmenám. Hovorí o nadužívaní zrýchleného režimu. TASR o tom informoval hovorca SaS Ondrej Šprlák. Strana tak reagovala na vyjadrenie premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorý na najbližšom rokovaní vlády avizoval "legislatívnu smršť".

"Ak si Robert Fico myslí, že mu len tak jednoducho prejdú návrhy na ovládnutie RTVS či zníženie transparentnosti verejného obstarávania v skrátenom legislatívnom konaní, tak je na omyle. Je dobré právo vlády predkladať Národnej rade návrhy zákonov, musí to mať však pravidlá. Bez hanby sa totiž obchádza riadny legislatívny proces v snahe vyhnúť sa odbornej diskusii," uviedol poslanec a predseda SaS Branislav Gröhling. Dodal, že strana podnikne všetky kroky, aby sa zabránilo spomínaným návrhom.

Premiér už avizoval na najbližšom rokovaní vlády viacero aj veľkých legislatívnych zmien. Na programe má mať kabinet okrem zmien v RTVS aj veľkú novelu zákona o verejnom obstarávaní, o posudzovaní vplyvov na životné prostredie i ďalšie zmeny v sociálnej oblasti.