Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

SaS: Minister Čislák by sa mal za podanie trestného oznámenia hanbiť

Predseda strany Sloboda a Solidarity (SaS) Richard Sulík. Foto: TASR/Branislav Račko

Minister zdravotníctva podal trestné oznámenie pre šírenie poplašnej správy v pondelok.

Bratislava 2. februára (TASR) - Minister zdravotníctva Viliam Čislák (nominant Smeru-SD) by sa mal podľa opozičnej SaS hanbiť za podanie trestného oznámenia pre vyjadrenia sestier o ohrození zdravotnej starostlivosti.

"Sestry legálnym spôsobom prejavili nespokojnosť s tým, ako vládna strana riadila rezort počas uplynulých rokov,"
uviedol vo svojom dnešnom písomnom stanovisku predseda strany Richard Sulík. Označil ich za bezbranné ženy, na ktoré "minister volá políciu a prokuratúru". Zdravotná starostlivosť na Slovensku je podľa neho v katastrofálnom stave, tento fakt však rezort dlhodobo odmieta. Sulík si myslí, že Smer-SD neurobil počas dvoch volebných období žiadne systémové zmeny.

SaS tvrdí, že pravú tvár premiéra Roberta Fica (Smer-SD) neukazujú volebné balíčky, ale napríklad kroky, aké predvádza minister Čislák v prípade zdravotných sestier.

Minister Čislák podal trestné oznámenie pre šírenie poplašnej správy v pondelok (1.2.). Nepáčia sa mu tvrdenia sesterskej komory a odborov o ohrození starostlivosti pre vyše milión pacientov, ktoré má podľa nich nastať pre hromadné výpovede v nemocniciach.

Sestry trestné oznámenie neprekvapilo. Napriek tomu sa nebudú báť hovoriť o situácii v nemocniciach, avizovala prezidentka sesterskej komory Iveta Lazorová.