Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

SaS má vyše 170 členov, asi 6000 Priateľov slobody a pôjde do regiónov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jakub Kotian

Členská základňa je podľa podpredsedu Ľubomíra Galka najväčší kapitál liberálov.

Bratislava 29. apríla (TASR) - Strana SaS má viac ako 170 členov a takmer 6000 Priateľov slobody. Denne dostáva žiadosti záujemcov stať sa Priateľom slobody alebo členom strany. Na zvýšený dopyt reagujú liberáli zvýšenou aktivitou výjazdov do regiónov Slovenska. Poslanci Národnej rady SR z SaS sa chystajú na výjazdy a diskusie.

"SaS vníma kontinuálne narastajúci záujem o spoluprácu ako dobré vysvedčenie svojej doterajšej práce, keďže nerobíme cielený nábor nových členov a sympatizantov, ale členskú základňu kreujeme na základe prirodzeného záujmu občanov," uviedol predseda strany Richard Sulík.

Členská základňa je podľa podpredsedu Ľubomíra Galka najväčší kapitál liberálov. "Preto každý žiadateľ o členstvo v strane musí prejsť presne stanoveným výberovým procesom," zdôraznil. Najvhodnejší spôsob, ako začať spoluprácu s SaS, je podľa neho najskôr sa stať Priateľom slobody.

Liberáli tiež informujú, že zintenzívňujú svoju činnosť v regiónoch. Cieľom je osobne predostrieť občanom vo všetkých kútoch republiky svoju víziu lepšieho Slovenska. SaS pripravuje výjazdy poslancov parlamentu a diskusie s miestnymi predstaviteľmi strany a občanmi vo všetkých kútoch republiky.