Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

SaS podáva pre masérsku kauzu trestné oznámenie na neznámeho páchateľa

Na archívnej snímke Ľubomír Galko Foto: TASR/Martin Baumann

Mimoparlamentná strana #Sieť v utorok upozornila, že za vlády Roberta Fica sa mimoriadne začalo dariť lekárovi Pavlovi Kostkovi, ktorý na klinikách poskytuje masáže či rehabilitácie.

Bratislava 4. februára (TASR) - Opozičná parlamentná SaS podáva trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre podozrenie z korupčných trestných činov. Trestným oznámením reaguje na masérsku kauzu. SaS to oznámila na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave.

"Fakt, že do nej môže byť zapletená aj bývalá modelka a dnes sekretárka predsedu vlády Mária Trošková, len zosilňuje podozrenie o pôsobení organizovanej skupiny na úrovni riadenia štátu, ktorá systematicky defrauduje verejné zdroje," povedal podpredseda strany Ľubomír Galko.

Podľa opozičnej strany by mal byť prípad riadne vyšetrený a posvietiť by si naň mal aj Najvyšší kontrolný úrad a Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Mimoparlamentná strana #Sieť v utorok (2.2.) upozornila, že za vlády Roberta Fica sa mimoriadne začalo dariť lekárovi Pavlovi Kostkovi, ktorý na klinikách poskytuje masáže či rehabilitácie. Umožniť to mal špeciálny kód výkonu zdravotnej starostlivosti. Podľa podpredsedu #Siete Miroslava Beblavého využívajú služby Kostkových zariadení manželky ministrov, s viacerými členmi kabinetu mal byť videný na káve. Transparency International Slovensko zároveň zistila, že Kostkovci dostali peniaze aj z rezervy premiéra i eurofondov.



Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa ešte v utorok argumentovala, že unikátny kód pre Kliniku Kostka zazmluvnila ešte v roku 2011 za pôsobenia nominanta KDH Mariana Faktora. Ten zase odkázal, že za to, ako sa z 10.000 eur mesačne zazmluvnených výkonov stalo 1,5 milióna eur ročne, zodpovedá iba Smer-SD. Majiteľ kliník Pavol Kostka kritiku #Siete odmietol a označil ju za predvolebnú kampaň.

V súvislosti s Klinikou Kostka polícia odmietla jedno trestné oznámenie

V súvislosti s Klinikou Kostka riešila polícia jedno trestné oznámenie, a to ohľadom poplatkov občanov za produkty rehabilitácie rôzneho druhu. Toto podanie bolo ešte minulý rok odmietnuté. TASR informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

„V uvedenom prípade išlo o anonymné oznámenie podané v Banskej Bystrici, ktoré bolo doručené na Generálnu prokuratúru SR Bratislava a následne cestou Okresnej prokuratúry v Kežmarku doručené na tunajšie Obvodné oddelenie PZ v Spišskej Belej na priame vybavenie. Oznámenie bolo podané v súvislosti s poplatkami občanov za produkty rehabilitácie rôzneho druhu. Zo zadovážených podkladov bolo v danej veci dňa 24.6.2015 vydané povereným príslušníkom tunajšieho Obvodného oddelenia PZ uznesenie o odmietnutí veci,“ informovala Migaľová.

V súvislosti s medializovanými informáciami ohľadom Kliniky Kostka sa TASR obrátila aj na Prezídium PZ s otázkou, či registruje v tejto veci nejaké trestné oznámenie, respektíve či sa polícia venuje tomuto prípadu z vlastnej iniciatívy.

„Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru doposiaľ neeviduje trestné oznámenie v uvedenej veci, ani nevedie trestné konanie,“
reagoval hovorca policajného prezídia Martin Wäldl.